The Science of Spice (angielski)
Popis produktu
Dla odważnych kucharzy, ciekawskich smakoszy i miłośników pikantnych przepisów. Odkryj nowe horyzonty z książką o przyprawach jak żadna inna. Poznaj najlepsze przyprawy świata, dowiedz się, dlaczego niektóre mieszanki przypraw działają, i jak kreatywnie używać przypraw. Zainspiruj się do tworzenia własnych, nowych mieszanek przypraw i wynieś swoje gotowanie na wyższy poziom. "Nauka o przyprawach" pomoże Ci zrozumieć praktyczną naukę stojącą za sztuką gotowania z przyprawami. Jeśli kiedykolwiek zastanawiałeś się, co zrobić z zapomnianym słoiczkiem sumaku, dlaczego niektóre przyprawy smakują mocniej od innych, albo jak przygotować własne, osobiste garam masala, ten inspirujący przewodnik ma wszystkie odpowiedzi. Książka wyjaśnia naukowe podstawy smaków i pomaga wybierać, z większą pewnością i intuicją, przyprawy, które doskonale do siebie pasują. Profile przypraw - uporządkowane według dominującego związku smakowego - przedstawiają najlepsze przyprawy świata, z pomysłami na przepisy, informacjami o tym, jak je kupować, używać i przechowywać, oraz bardziej pogłębioną wiedzą naukową, która pomoże uwolnić smaki i tworzyć własne powiązania przyprawowe. Znajdziesz tu także wybór przepisów wykorzystujących innowacyjne mieszanki przypraw, mających rozświetlić Twoje podniebienie i zainspirować do własnych kulinarnych przygód. "Nauka o przyprawach" to niezastąpiony towarzysz w kuchni, do którego domowi kucharze będą wracać raz po raz, by uczyć się i tworzyć.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl