Dietetyka i żywienie kliniczne

Dietetyka i żywienie kliniczne

Sugerowana cena   141,23 zł

Zaoszczędzisz 9,19 zł
Sugerowana cena 141,23 zł

Zaoszczędzisz: 9,19 zł

132.04 sugerowana cena 141,23 zł

Brak w magazynie

Brak w magazynie

13,00 zł
13,00 zł
12,00 zł

Wydawca: Edra Urban & Partner
ISBN: 9788376098999
Rok wydania: 2013
Język: POL
Oprawa: miękka
Liczba stron: 324
Temat: Medycyna

Prawidłowe żywienie chorych stanowi integralną część procesu leczenia. Nauka o optymalnym żywieniu jest dziedziną bardzo dynamicznie się rozwijającą, wraz ze zmieniającymi się tradycjami żywieniowymi, upodobaniami kulinarnymi, technologicznymi procesami przetwórstwa i jakościowymi zmianami produktów żywieniowych. Prowadzenie racjonalnej terapii wymaga więc kompleksowej i aktualnej wiedzy na temat fizjologii i patofizjologii procesu odżywiania, leczenia dietetycznego i żywieniowego w różnych zespołach chorobowych i zaburzeniach zdrowotnych. Tematyka poszczególnych rozdziałów Dietetyki i żywienia klinicznego obejmuje niemal wszystkie powyższe zagadnienia. Publikacja jest opracowaniem wybitnych specjalistów z dziedziny żywienia klinicznego i jest dedykowana studentom dietetyki i nauk pokrewnych, a także praktykującym dietetykom klinicznym i lekarzom wszystkich specjalności. Zalecenia żywieniowe i zasady dietoterapii w 18 różnych stanach chorobowych Każdy rozdział zawiera podsumowanie najważniejszych informacji, opisy przypadków klinicznych i zestaw pytań i odpowiedzi, uławiające powtórzenie wiadomości i samosprawdzenie