Ekonomia gastronomia

Ekonomia gastronomia

Sugerowana cena   65,42 zł

Zaoszczędzisz 19,79 zł
Sugerowana cena 65,42 zł

Zaoszczędzisz: 19,79 zł

45.63 sugerowana cena 65,42 zł

Brak w magazynie

Brak w magazynie

14,01 zł
12,00 zł

Autor:
Wydawca: Nasza Księgarnia (WNK)
ISBN: 9788310122902
Rok wydania: 2012
Język: POL
Oprawa: twarda
Liczba stron: 320
Temat: Poradniki

Przy zakupie otrzymacie ten piękny prezent

Zakładka Kolekcjonerska - Alpy 1. W zamówieniu od 1 egzemplarza

Najważniejsze zasady „Ekonomii gastronomii”: • Planujcie posiłki z wyprzedzeniem • Kupujcie mądrze i oszczędnie • Nie marnujcie jedzenia • Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku • Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego • Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach • Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania • Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej. W „Ekonomii gastronomii” chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce — w samym sercu rodzinnego życia. Jak z kilograma fasoli wyczarować obiady na cały tydzień i jeść jak królowa? Jak z resztek chleba zrobić deser, a z połówki zwiędłego kalafiora kolację? To lepsze niż partyjka sudoku! Dzięki Allegrze i Paulowi marnowanie jedzenia wyda wam się okropnie nudne. Karolina Domagalska, dziennikarka, ekolożka