Odroczony rozrost

Odroczony rozrost
-18%

Sugerowana cena   89,00 zł

Zaoszczędzisz 16,11 zł
Sugerowana cena 89,00 zł

Zaoszczędzisz: 16,11 zł

72.89 sugerowana cena 89,00 zł

wysyłka do 3 - 5 dni

wysyłka do 3 - 5 dni

13,00 zł
13,00 zł

Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301180034
Rok wydania: 2014
Język: POL
Oprawa: twarda
Liczba stron: 172
Temat: Chemia

Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia? Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów? Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych: 1. technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów; 2. procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu. W książce znaleźć można: - podstawy teoretyczne - przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń - cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów - porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu - sklep firmowy – od czego zacząć? Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej!