Popis produktu
Każdy dobry kucharz wie, że prawidłowe porcjowanie mięsa to podstawa udanego przygotowania potrawy. Do tego potrzebny jest ostry nóż lub tasak oraz wysokiej jakości klocek do porcjowania z drewna, które wytrzyma wiele. I właśnie takim drewnem jest drewno akacjowe.
Główne zalety
- Wysokiej jakości klocek do porcjowania z drewna akacjowego
- Wysoka odporność na uszkodzenia mechaniczne i wilgoć
- Naturalnie antybakteryjna powierzchnia
- Delikatny dla ostrzy noży i tasaków
- Ochronna warstwa olejowa zapobiegająca przesuszaniu drewna
Klocek G21 z akacji - idealny do porcjowania mięsa
Drewno akacjowe to idealny wybór do produkcji wyposażenia kuchennego. Dzięki swojej odporności na wilgoć i uszkodzenia mechaniczne świetnie nadaje się do codziennego porcjowania i rozbijania mięsa tłuczkiem. Drewno jest delikatne dla ostrzy noży i tasaków i nie tępi ich nawet przy regularnym używaniu.
Dlaczego właśnie klocek z akacji?
Drewno akacjowe ma naturalne właściwości antybakteryjne, które przyczyniają się do higienicznej obróbki żywności. Dzięki efektownemu usłojeniu akacja dodatkowo ładnie wygląda przy serwowaniu czy prezentacji potraw.
Jak pielęgnować drewniany klocek do mięsa
Jeśli chcesz zachować doskonałe właściwości klocka, nie myj go w zmywarce ani nie używaj detergentów. Po użyciu wystarczy opłukać go ciepłą wodą i pozostawić do wyschnięcia. Zalecamy od czasu do czasu odświeżyć ochronną warstwę olejową, która zapobiega przesuszaniu drewna. Użyj oleju mineralnego lub jadalnego oleju roślinnego, który nanieśiesz na całą powierzchnię i pozostawisz do wchłonięcia na drugi dzień.
Specyfikacja
- Materiał: drewno akacjowe
- Wymiary (S x W x G): 520 × 40 × 390 mm
- Waga: 4,5 kg
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl