Popis produktu
Zwiększ swoją przyjemność z doskonałego grillowania - grilluj na naczyniu żeliwnym. Żeliwna patelnia do grilla najwyższej jakości doskonale roznosi i utrzymuje ciepło. Żeliwna patelnia do grilla jest już wysezonowana i gotowa do użycia, więc nie musisz przeprowadzać pierwszego wypalania (zwanego też seasoning). Odkryj magię grillowania na żeliwie i ciesz się wszystkimi jego zaletami.
Główne zalety
- doskonała przewodność cieplna dla idealnie równomiernego i efektywnego grillowania
- trwałość i odporność - naczynia żeliwne wytrzymają wysokie temperatury i zużycie
- lepszy smak potraw - dzięki zdolności żeliwa do absorpcji i utrzymywania ciepła, żeliwna patelnia pomaga uzyskać bardziej wyrazisty i bogatszy smak dań
- natychmiastowe użycie bez konieczności pierwszego wypalania, my już to zrobiliśmy za Ciebie
- przy odpowiedniej pielęgnacji patelnia nabiera właściwości nieprzywierających, zużyjesz więc mniej tłuszczu
- łatwa konserwacja - oczyść ją gorącą wodą i bambusową szczotką, a następnie wytrzyj do sucha
Magia grillowania na żeliwnej patelni
Koneserzy i prawdziwi mistrzowie grillowania na żeliwnych naczyniach nie wyobrażają sobie innego sposobu. Mięso i inne potrawy przygotowane na surowym żeliwie mają niepowtarzalny smak i aromat. W połączeniu ze starannym przygotowaniem i wysokiej jakości składnikami, potrawy grillowane na żeliwnej patelni zyskują bogatszy i bardziej złożony smak. Naczynia żeliwne są dlatego popularnym wyborem wśród miłośników dobrego jedzenia na całym świecie.
Wypalanie, czyli seasoning
Dobre rzeczy zasługują na dobrą pielęgnację. Twoją patelnię G21 otrzymasz już wysezonowaną, więc możesz jej od razu używać. Wypalenie tworzy na powierzchni patelni specjalną warstwę nieprzywierającą, która chroni żeliwo przed rdzewieniem, zapewnia nieprzywieralność i zwiększa walory smakowe przygotowywanych potraw.
Dalsze wypalanie po pewnym czasie zależy od Ciebie. To nic trudnego, nie obawiaj się. Natrzyj patelnię olejem roślinnym, najlepiej rzepakowym lub arachidowym. Rozprowadź olej po patelni papierowym ręcznikiem, a następnie umieść patelnię na rozgrzanej płycie, w piekarniku lub na ruszcie grilla i wypalaj ją przez co najmniej 1 godzinę.
Ważne ostrzeżenie: Przed wypalaniem w piekarniku odkręć uchwyt patelni, aby zapobiec jego uszkodzeniu.
Seasoning tworzy na patelni twardą ochronną powłokę. Gdy tłuszcz się nagrzewa, wiąże się z metalem i ze sobą w procesie zwanym polimeryzacją, ponieważ tłuszcz przekształca się w formę „plastiku”. Po nałożeniu wystarczającej ilości warstw powstaje twarda patyna, która chroni metal i ma właściwości nieprzywierające.
Im częściej używasz patelni, tym lepszy smak potraw uzyskasz
Najprostszy sposób, by prawidłowo dbać o patelnię i poprawiać jej właściwości, to jej używanie. Kiedy grillujesz stek, dusisz warzywa czy pieczesz ciasto, dodajesz na patelnię warstwy wypalonego tłuszczu i oleju. One są stopniowo wypalane i poprawiają warstwę ochronną. Patelnią używaną i odpowiednio pielęgnowaną zyskuje się wyjątkową powierzchnię.
Po użyciu umyj patelnię gorącą wodą, wyczyść bambusową szczotką i wytrzyj do sucha.
Specyfikacja
- Marka: G21
- Przeznaczenie: żeliwna patelnia do grilla
- Materiał: żeliwo
- Średnica: 25,5 cm
- Wysokość: 3,2 cm
Zawartość opakowania
- 1x żeliwna patelnia do grilla
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl