Jak łatwo i tanio zbudować domowy minibrowar.
\nMiłośnicy piwa potrafią docenić niepowtarzalny smak trunku pochodzącego z małych, rzemieślniczych warzelni. Autor tej książki piwowar hobbysta z wieloletnim doświadczeniem podpowiada, jak produkować pierwszorzędne piwo przewyższające jakością to, które jest wytwarzane w wielkich, przemysłowych browarach. W poradniku znajdziesz wszystkie informacje niezbędne do tego, by rozpocząć przygodę z samodzielnym warzeniem piwa od charakterystyki różnych gatunków słodu, chmielu i drożdży po instrukcje budowy prostych urządzeń potrzebnych do wyrobu tego alkoholu. Zapoznasz się także z poszczególnymi etapami powstawania piwa, m.in. ze śrutowaniem, zacieraniem, filtrowaniem, gotowaniem, klarowaniem i chłodzeniem brzeczki oraz z fermentacją.
\nJeśli masz więc ochotę na własną wersję monachijskiego jasnego, austriackiego marcowego lub czeskiego pilznera, otwórz tę książkę i do dzieła!
\n\n ukryj opis
- Wydawnictwo: RM
- Kod:
- Rok wydania: 2023
- Język: Polski
- Oprawa: Broszurowa/paperback
- Liczba stron: 164
- Szerokość opakowania: 15.5 cm
- Wysokość opakowania: 23.5 cm
- Głębokość opakowania: 1.2 cm
- Waga: 278 g
Recenzja