Popis produktu
Korekcja procesów fermentacyjnych w żwaczu bydła, owiec i kóz. Grupa wskazań: ruminarium, digestivum.
Charakterystyka: Sole kwasu propionowego uzupełniają jego niedobór przy zatrzymanej lub zmniejszonej czynności przedżołądków, kiedy zaburzone jest rozkładanie węglowodanów. Poprzez korektę pH żwacza, dostarczenie roślinnych stymulatorów i drożdży tworzone są warunki do odnowienia aktywności mikroflory żwacza. Proces ten wspomagają również pierwiastki śladowe.
Zastosowanie: Pierwotne dysfunkcje przedżołądków wywołane przepełnieniem żwacza, niewystarczającym lub jednostronnym żywieniem, nagłymi zmianami dawki paszy lub skażonymi paszami. Wtórne dysfunkcje przedżołądków związane z nadkwaśnością żwacza, acetonemią, zaburzeniami metabolizmu wapnia oraz podawaniem antybiotyków i sulfonamidów.
Dawkowanie:
Dorosłe bydło - 330 g (1/3 opakowania) w 1-2 litrach letniej wody sondą lub bezpośrednio z butelki. W razie potrzeby powtarzać 2 razy dziennie przez 2-5 dni. W ciężkich przypadkach można zwiększyć dawkę do 500 g (1/2 opakowania). U młodego bydła, owiec i kóz dawki zmniejszać proporcjonalnie do masy ciała zwierzęcia.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl