Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych.
Chleb. Domowa piekarnia to nie tylko książka kucharska,...
przeczytaj całość
Ręczne wyrabianie chleba to doskonały sposób na pozbycie się stresu, wyładowanie emocji, uspokojenie, zwolnienie tempa dnia codziennego. Bo chleb nie lubi pośpiechu. A ciepły bochenek z chrupiącą skórką jest nagrodą dla cierpliwych.
Chleb. Domowa piekarnia to nie tylko książka kucharska, prezentująca ponad 70 przepisów na różnego rodzaju chleby i bułki na zakwasie, pieczywo drożdżowe, słodkie przysmaki i potrawy, które można z chlebem podawać. To także piękna historia rodzinnej tradycji, pełna ciepła opowieść o fascynacji piekarnictwem oraz miłości do chleba.
PIOTR KUCHARSKI - zwycięzca drugiej edycji konkursu „Gotuj o wszystko”. W jego rodzinie już od trzech pokoleń piecze się chleb. Można go oglądać w programie Dzień Dobry TVN.
W świecie opętanym antyglutenową zarazą ta książka ma moc wywrotową. Jej autor wychował się w piekarni swoich dziadków i na pieczywie zna się jak mało kto. Czytajcie, a zgłodniejecie! /Maciej Nowak/
ukryj opis
Recenzja