Z łąki na talerz

Z łąki na talerz
-29%

Sugerowana cena   34,90 zł

Zaoszczędzisz 10,21 zł
Sugerowana cena 34,90 zł

Zaoszczędzisz: 10,21 zł

24.69 sugerowana cena 34,90 zł

wysyłka do 3 - 5 dni

wysyłka do 3 - 5 dni

14,01 zł
13,00 zł

Autor:
Wydawca: Świat Książki
ISBN: 9788379430338
Rok wydania: 2014
Język: POL
Oprawa: miękka
Liczba stron: 240
Temat: Kuchnia Diety

Przy zakupie otrzymacie ten piękny prezent

Zakładka Kolekcjonerska - Alpy 1. W zamówieniu od 1 egzemplarza

„Już w epoce kamiennej ludzie zorientowali się, że rośliny nie tylko urozmaicają jedzenie, ale korzystnie działają na zdrowie. Dzięki instynktowi i doświadczeniu doszli do wniosku, że wiele z nich może pomóc w wyleczeniu rozmaitych schorzeń, zagoić rany, złagodzić dokuczliwe dolegliwości (…). Natura bogata jest w najwspanialsze, najzdrowsze i najtańsze rośliny lecznicze. Zdrowo i ciekawie można urozmaicić nasz jadłospis wieloma z nich, dlatego warto je poznać. Znakomicie przydaje się znajomość jadalnych chwastów na wycieczkach, biwakach, wakacjach pod namiotem – szczególnie teraz, kiedy wraca moda na zdrową żywność, a wielu ludzi zostaje wegetarianami (…). Sporo wiemy o stosowaniu takich przypraw, jak imbir, cynamon, goździki, kardamon, kurkuma czy szafran. Ze świata przywozimy kasję, alczatkę cytrynową, anyż gwiazdkowy czy sumak garbarski, a zapominamy o tym, że nasze pola, łąki i lasy pełne są dziko rosnących roślin, które urozmaicały smak potraw naszych przodków”. ze wstępu Hanny Szymanderskiej