Popis produktu
Knedlík jest bez wątpienia królem czeskiej kuchni. Knedlo-vepřo-zelo, svíčková, gulasz i setki innych dań są nie do wyobrażenia bez knedlika. Spektrum knedlikowej fantazji jest jednak znacznie bogatsze - znamy też knedliki nadziewane, owocowe, warzywne… i być może wielu z nas ze słodkim żalem wspomina knedlikowe czary swojej babci. Doświadczona autorka z dziedziny gastronomii, inż. Jarmila Mandžuková, przeszukała bogatą historię czeskiego knedlika i przygotowała specjalną książkę kucharską poświęconą wyłącznie temu czeskiemu fenomenowi. I uwierzcie lub nie, w książce znajduje się dwieście różnych smaków knedlików. Słone, słodkie, mączne, ziemniaczane, twarogowe, mięsne, warzywne, owocowe, nadziewane i bez nadzienia. Opanowanie sztuki wyrabiania knedlików należy do szczytów sztuki kulinarnej. Z pomocą tej książki można jej się nauczyć tak dobrze, że jeśli miłość przechodzi przez żołądek, pilne czytelniczki czekają niekończące się miesiące miodowe. Odkrycie nowego dania znaczy dla ludzkiego szczęścia więcej niż odkrycie nowej gwiazdy. Pulchny, miękki, puszysty knedlik może stać się właśnie takim odkryciem. Inż. Jarmila Mandžuková (ur. 1959) jest ekspertką nie tylko w zakresie zdrowego i racjonalnego odżywiania, o czym świadczy trzydzieści jej udanych książek. Jest także specjalistką w dziedzinie kulinarnej fantazji i z powodzeniem zdobywa nowe techniki. Już pierwsze wydanie jej książki Knedlíky w 1995 roku wywołało duże zainteresowanie; to drugie wydanie autorka rozszerzyła i uzupełniła o kolejne pięćdziesiąt tradycyjnych i zupełnie nowych przepisów na knedliki.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl