Proč pláčeme při krájení cibule? (czeski)
Popis produktu
Wszyscy postrzegamy różne właściwości zwykłych pokarmów i napojów za pomocą zmysłów, ale czy kiedykolwiek zastanawialiśmy się, jakie procesy chemiczne i fizyczne za nimi stoją? Odpowiedzi, które czasem bywają zaskakujące, ale zawsze niezwykle interesujące, znajdziesz wraz z przejrzystymi ilustracjami na stronach tej książki. Będziemy więc rozmawiać o smakach, zapachach, barwach, truciznach… i o wielu innych rzeczach: na przykład o chrupiących lizakach, szampanie, ostrych papryczkach, czosnku czy halucynogennych efektach gałki muszkatołowej. I przede wszystkim uświadomimy sobie, jak blisko nauka jest powiązana z codziennymi przedmiotami, których używamy każdego dnia, oraz z zjawiskami, które obserwujemy wokół siebie. Andy Brunning jest autorem popularnego bloga Compound Interest, poświęconego popularyzacji chemii, którą pojmuje jako nierozerwalną część życia codziennego.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl