Podróż kulinarna z Małgorzatą Puzio w świat kuchni chińskiej. Przepisy zamieszczone w publikacji: aromatyczny kurczak, bakłażany z czosnkiem, bakłażany z pastą z bobu, banan smażony, banany z sezamem, chiński rosół Long, chrupiące kalmary, chrupiący kurczak, ciasteczka ryżowe, dim sum, edamame, gong bao ji ding, gotowana wieprzowina, gotowane krewetki, imbirowe pulpeciki, kaczka po pekińsku, kaczka zapiekana, kaczka ze śliwkami, karp w sosie ostro-słodkim, kokosowe naleśniki, krewetki z grilla, kurczak słodko-kwaśny, kurczak z kalafiorem, kurczak z zielonym curry, lody z zielonej herbaty, makaron z sosem z owoców, mapo tofu, mintaj pikantny, pikantne tofu po syczuańsku, pikantne tofu z makaronem, pikantny bakłażan, placuszki krabowe, pudding mango, ryba gotowana na parze, rybne szaszłyki, ryż smażony, ryż z tofu, sajgonki z mięsem, sajgonki z warzywami, sałatka z białej kapusty, sałatka z kurczaka, sałatka z łososia i kapusty, sałatka z ogórka na ostro, smażony makaron, sorbet z grejpfruta, tapioka, tofu, uan la tang, wołowina z curry, wołowina z warzywami, ziemniaki z woka, zupa krewetkowa, zupa syczuańska i zupa wonton.
ukryj opis- Wydawnictwo: Arystoteles
- Kod:
- Rok wydania: 2014
- Język: Polski
- Oprawa: Miękka
- Liczba stron: 64
- Kategoria: Kuchnia Diety
- Szerokość opakowania: 16.5 cm
- Wysokość opakowania: 23.5 cm
- Głębokość opakowania: 0.5 cm
- Waga: 145 g
Recenzja