Coraz więcej osób ma problem z trawieniem pszenicy i zmaga z różnymi chorobami alergią, nietolerancją pokarmową, celiakią. W takich sytuacjach najlepszym lekarstwem okazuje się dieta eliminacyjna. Nie jest jednak łatwo tak komponować posiłki, gdy trzeba usunąć z talerza to, co dotąd wydawało się niezbędne, a unikanie wszechobecnego glutenu, który pojawia się dosłownie wszędzie, nawet w wędlinach, kostkach rosołowych, keczupie i
batonach czekoladowych, wydaje się ekstremalnie trudne. A gdy jeszcze przydałoby się trochę schudnąć
osiągnięcie odpowiedniej wagi i samopoczucia bez drakońskich wyrzeczeń wydaje się niemal nieosiągalne.
Jednak nic nie jest niemożliwe.
Dietetyczna hedonistka i zwolenniczka zdrowego i przede wszystkim pysznego jedzenia zna sposób na to, jak schudnąć, jedząc smacznie, do syta i bez glutenu!
W tym poradniku można znaleźć nie tylko praktyczny program odchudzania na osiem tygodni wraz z listami zakupów, ale i wiele pożytecznych informacji na temat diety bezglutenowej i zdrowego odżywiania w ogóle.
Dodatkowym bonusem jest szczegółowa lista dodatków do żywności które z nich są nieszkodliwe, a których należy unikać.
- Wydawnictwo: Feeria
- Kod:
- Rok wydania: 2015
- Język: Polski
- Oprawa: Miękka
- Liczba stron: 376
- Kategoria: Kuchnia Diety
- Szerokość opakowania: 16.5 cm
- Wysokość opakowania: 20.5 cm
- Głębokość opakowania: 2.5 cm
- Waga: 762 g
Recenzja