Podróżując, odkrywamy świat. Zapierające dech w piersi widoki, wspaniałe zabytki, fascynujące obyczaje i... nowe smaki, których świat ma tysiące. Czasami są to smaki zaskakujące i niewiarygodne. 100 osób opowie o swoich kulinarnych odkryciach i przygodach. Dowiemy się,...
przeczytaj całość
Podróżując, odkrywamy świat. Zapierające dech w piersi widoki, wspaniałe zabytki, fascynujące obyczaje i... nowe smaki, których świat ma tysiące. Czasami są to smaki zaskakujące i niewiarygodne. 100 osób opowie o swoich kulinarnych odkryciach i przygodach. Dowiemy się, jakie warzywo zmogło Litwinów na Węgrzech, gdzie świnka morska jest przysmakiem i do czego w Kalabrii służy porrón. Hanna Bakuła opowie o niezwykłej wigilii z Apaczami, a Marcin Prokop o szaszłyku z psa. Razem z Olgą Bończyk poznamy uroki toskańskiej kuchni i przygotujemy English breakfast z Kevinem Aistonem. Szewach Weiss poda przepis na gęsie pipki, Jacek Hugo-Bader opowie o mongolskim przysmaku, a Omena Mensah zdradzi, co było jej przysmakiem w dzieciństwie. A to wszystko wzbogacone przepisami na ulubione potrawy bohaterów książki i okraszone wspaniałymi zdjęciami z całego świata.
ukryj opis
Recenzja