Wiesz, że z ogórka można zrobić lody, a z arbuza wytrawny chłodnik? Próbowałeś mizerii z rzodkiewką albo szarlotki z dynią? Jeśli brakuje ci pomysłu na cukinię, a ilość odmian dyń przyprawia cię o zawrót głowy – koniecznie zajrzyj do środka. Pysznych warzyw na talerzu nigdy dość!
Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych, m.in. Sezonowego warzywa, zwyciężczyni 3 edycji programu MasterChef
DYNIA • CUKINIA • OGÓREK • ARBUZ • MELON
Odnajdziesz tu mnóstwo gotowych przepisów i tyle samo inspiracji, dzięki którym na nowo odkryjesz niedoceniane smaki warzyw dyniowatych, urozmaicisz swoje nudne potrawy, stworzysz oryginalne przepisy.
Lody ogórkowe, pierogi leniwe z cukinią, szaszłyki arbuzowe z krewetkami, burrito z łososiem i melonem, frytki z dyni, a może tarta gruszkowo-dyniowa?
Zainspiruj się i odkryj dyniowate, bo nie taka dynia jesienna, jak ją malują!
ukryj opis- Wydawnictwo: Pascal
- Kod:
- Rok wydania: 2017
- Język: Polski
- Oprawa: Oprawa twarda wypełniona gąbką
- Liczba stron: 286
- Szerokość opakowania: 20.5 cm
- Wysokość opakowania: 26.7 cm
- Głębokość opakowania: 2.5 cm
- Waga: 942 g
Recenzja