Jak se dělá cidre, calvados, pommeau (czeski)
Popis produktu
Przetwarzanie jabłek na moszcz ma wieloletnią tradycję. Ostatnio coraz częściej przetwarza się jabłka na owocowy destylat - jabłkowicę. Uwaga jednak - jabłkowica to nie słynny calvados, ten znakomity napój o ciemno-bursztynowym kolorze, subtelnym smaku i zapachu jabłek! Calvados to dostojny krewny naszej jabłkowicy. Dlaczego więc nie spróbować trochę eksperymentować i wynieść nasz destylat do szlachetnego stanu? Krok po kroku do tego celu prowadzi czytelnika doświadczona specjalistka doc. inż. Helena Uhrová, CSc. Pisze o historii, przygotowaniu i zastosowaniu napojów takich jak cidre, calvados i pommeau. Dołącza ciekawe przepisy na potrawy i napoje przygotowane z użyciem calvadosu.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl