Recepty k vraždě - 66 pokrmů a nápojů na počest detektivních příběhů Agathy Christie (czeski)
Popis produktu
Fanka Agathy Christie i miłośniczka jedzenia Karen Pierce w swojej książce kucharskiej skupia się na potrawach występujących w powieściach detektywistycznych Agathy Christie. Przeanalizowała je wszystkie i spisała proste przepisy na potrawy oraz napoje, które są w nich wymienione lub związane z fabułą. Przepisy kulinarne uzupełniła wieloma ciekawostkami, na przykład o przygotowywaniu i serwowaniu potraw w czasach, gdy Agatha Christie pisała swoje książki - na przykład kiedy po raz pierwszy podawano ciepły posiłek w samolocie czy jaka była sytuacja służby domowej w Anglii podczas II wojny światowej. Podróżując od przepisu do przepisu poznasz także historię gorącej czekolady, dowiesz się, kiedy pojawił się ekspres do espresso oraz jaki jest związek między panną Marplową a marakują, a także między Agathą Christie a Elvisem Presleyem! A w miarę jak Karen Pierce zabawnie oprowadza nas po „morderczych menu” Agathy Christie, uświadamiamy sobie, że mroczne czyny mogą mieć miejsce w każdej „kulinarnej” sytuacji: przy stole, na przyjęciu koktajlowym, podczas nieformalnego obiadu, na przyjęciu urodzinowym, na halloweenowej zabawie czy przy popołudniowej herbacie. Spróbuj rozkoszować się ostrygami Rockefeller z Orient Expressu, makaronami z serem z Kawiarni Pod Rdzawą Kotką, staroangielskim ciastem kminkowym, walijskimi ciasteczkami, doskonałą filiżanką gorącej czekolady… Ale pamiętaj - Przepisy na morderstwo są pożywieniem nie tylko dla ciała, lecz także dla ducha.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl