Vaříme z divokých bylin (czeski)
Popis produktu
Celem Petera Beckera jest wyjaśnić dotąd niewykorzystywane zasoby przyrody i nauczyć się wykorzystywać dzikie rośliny jako surowce przy przygotowywaniu potraw. Ten doradca ds. zdrowego odżywiania i wyuczony kucharz koncentruje się przede wszystkim na względnie nowych mieszkańcach naszej przyrody - często bardzo niepopularnych, a jednocześnie słabo zbadanych neofitach, czyli roślinach inwazyjnych. Przyrządza z nich smaczne potrawy, które bywają bardzo proste, wnosi do naszej diety niezwykłą różnorodność, a jednocześnie służy ochronie przyrody nożem i widelcem. Ci, którzy zbierają i przetwarzają te rośliny na wolności, zapobiegają jednocześnie ich dalszemu rozprzestrzenianiu się. W książce poświęca uwagę dziesięciu roślinom, z których większość jest przez specjalistów uważana za inwazyjną. Wszystkie są szczegółowo przedstawione na fotografiach i opisane w tekście, aby umożliwić ich jednoznaczne rozpoznanie. Przedstawione są następujące rośliny: mniszek lekarski (pampeliška), dąb (dub), pěťour maloúborný, mahonia cesmínolistá, podagrycznik pospolity (bršlice kozí noha), rdestowiec japoński (křídlatka japonská), jahodka indyjska oraz nawłoć kanadyjska (zlatobýl kanadský).
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl