Vaříme beze zbytku - Recepty od kořínku až po květ (czeski)
Popis produktu
Pozostałe dodatki, obcięte kawałki warzyw, przejrzałe owoce… Też często nie wiesz, co z nimi zrobić, ale nie chcesz ich wyrzucać? To dobrze, ponieważ z tych składników można przygotować mnóstwo świetnych i smacznych potraw!
Prezentujemy osiemdziesiątkę wspaniałych przepisów z resztek - a właściwie bez resztek. Krótko mówiąc, przepisy, w których wykorzystasz całą surowinę: od korzenia aż po kwiat! Nie wyrzucaj natki korzeniowych warzyw, skórek jabłek czy ziemniaków ani czerstwych knedlików. Redaktorka kulinarna Kateřina Bičíková w swojej książce kucharskiej Gotujemy bez marnowania nauczy cię, jak te często pomijane składniki prosto i smacznie zagospodarować.
Kremowa zupa z natki marchewki, burger z buraka, szpinak z pokrzywy, syrop z bzu czy nadziewane liście kalarep, sałatki, desery i likiery - mnóstwo pysznych bezmięsnych przepisów, przyjemnych nawet dla wybredniejszych podniebień i zatwardziałych mięsożerców, którym na widok łanów czosnku niedźwiedziego czy liści rzodkiewki na razie jeszcze ślinka nie cieknie. Sprawdzone!
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl