\nPrzedstawiamyksiążkę z przepisami kulinarnymi, uzupełnioną o DVD z wybranymi odcinkami cykluSmaki polskieProgrampoświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polskąkuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyćciekawostki dotyczące staropolskiego...
                        
przeczytaj całość 
                                                         
                
                                                                \n
Przedstawiamy
książkę z przepisami kulinarnymi, uzupełnioną o DVD z wybranymi odcinkami cyklu
Smaki polskie
Program
poświęcony polskiemu dziedzictwu kulinarnemu. Promujemy starą, dobrą polską
kuchnię. Chcemy ocalić od zapomnienia przepisy naszych babć. Przybliżyć
ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Przedstawiamy potrawy
regionalne takie, które nie są znane w żadnym innym regionie Europy.
Pokazujemy, jak je przygotować.
Opis
części:
1. Galaretka z
cielęcych nóżek
2. Golonka i
puree z grochu
3. Klops
wołowo-wieprzowy z borowikami
4. Kotleciki
jagnięce z kostką
5. Królik na
dziko
6. Pieczeń
huzarska
7. Polędwiczki
wieprzowe w sosie żurawinowym
8. Schab ze
śliwką
9. Szynka w
chlebie
10. Sznycle
cielęce w 3 odsłonach
11. Wyplataniec
Kurpianki albo warkocz Maryny
12. Zrazy wołowe
w sosie grzybowym
\n
                                                            
ukryj opis 
                 
             
        
        
Recenzja