Popis produktu
Nowa, doskonale opracowana książka kucharska i ponadczasowy przewodnik po gościnności czeskich i morawskich gospodarstw domowych.
Ponad 180 zdjęć i ilustracji! Ponad 130 przepisów. Przejrzyste instrukcje napisane prostym językiem, który zrozumie naprawdę każdy. Całość uzupełniają odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące gościnności.
Jak najlepiej ugotować jajko na twardo? Jak obrać jajko? Jak ugotować ziemniaki na sałatkę? Jak osolić wodę do gotowania ziemniaków i warzyw? Jak naszpikować mięso na svíčkovą? Jak ładnie przygotować półmisek z wędlinami? Czy byłby przepis na vekę? Co upiec na słodko na uroczystość? Jak planować poczęstunek na przyjęcie?
Mała próbka zawartości: Legendy czeskiej kuchni, które od pokoleń zajmują zaszczytne miejsce na naszych świątecznych stołach: kanapka z wędlinami - w rankingu TOP 16 najpopularniejszych wariantów, faszerowane jajka, rolada szynkowa w aspiku, sałatka z hermelina, pasta jajeczna, faszerowane brzoskwinie sałatką z kurczaka lub krewetek, jajeczna galareta, sałatka ziemniaczana w kilku świetnych wariantach.
Nowe warianty ulubionych czeskich dań - pieczona svíčková ze śmietaną, biała kiełbasa świąteczna bez mąki, pieczeń wieprzowa z kapustą i knedlikami ziemniaczanymi, pieczona kaczka, świąteczne i wielkanocne nadzienie, pasztety, świeże kiełbaski, przekąski na imprezę, słone wypieki w nowych wariantach…
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl