Proč se klepou řízky (czeski)
Popis produktu
Przygotowywanie i spożywanie posiłków to dla większości z nas ulubione zajęcie. Nic dziwnego, że ciągle pojawia się wiele różnorodnych książek kucharskich pełnych tradycyjnych i eksperymentalnych przepisów. Gotowanie to jednak przede wszystkim proces chemiczny, dlatego ma wiele wspólnego z chemią. W książce nie znajdziesz nowych przepisów, ale dowiesz się wielu ciekawostek o żywności - od jej składu chemicznego, przez to, dlaczego kotlety należy ubijać, aż po to, dlaczego robak zawsze wybierze to najpiękniejsze jabłko. Sporo miejsca poświęcono także różnym substancjom chemicznym (potocznie zwanym "E"), które dodaje się do żywności. Autor, profesor biochemii, ich nie broni, ale sprowadza na właściwe tory niektóre poglądy dotyczące ich przesadnego niebezpieczeństwa. Częścią książki jest kompletny wykaz tych dodatków uszeregowany według ich kodów z opisem pochodzenia i funkcji technologicznej.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl