Zvěřinová kuchařka (czeski)
Popis produktu
W przeszłości dziczyzna pojawiała się na każdym stole należącym do szlachty, a dziś staje się ulubionym mięsem dla wszystkich warstw społeczeństwa. Wielu obawia się przyrządzać to mięso, dlatego powstała ta książka kucharska z dokładnymi instrukcjami. Każdy pod pojęciem dziczyzny wyobraża sobie wyrafinowane przepisy. Błąd. W książce znajdziesz przystawki, zupy oraz proste dania główne. Co można zrobić z dziczyzny: burgera, tortillę, pizzę czy szaszłyk? A może spróbować nieco bardziej wymagającego przepisu z sarny i grzybów według starego przepisu krkonońskiej szlachty? Wypróbuj też przepisy z innych krajów, na przykład z Niemiec, Mongolii czy Hiszpanii. W książce znajdziesz także informacje o polowaniu, i to nie tylko w Karkonoszach. Częścią jest mały słowniczek myśliwski i opowieść autorki o tym, jak powstała książka.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl