Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia
\nW Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.
\nOdkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki
\n100 autentycznym, prostym przepisom,
\nbezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.
\nDaj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:
\n- \n
- Domowy bibimbap \n
- Zupa lodowa z wodorostami \n
- Pikantna zupa z wołowiny z warzywami \n
- Roladki z dorsza \n
- Ragot z kimchi \n
- Naleśniki hotteok z matchą i białą czekoladą \n
Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu
\nZ dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu...
\nJina Jung
\n ukryj opis- Wydawnictwo: Koncept
- Kod:
- Rok wydania: 2024
- Język: Polski
- Oprawa: Oprawa twarda wypełniona gąbką
- Liczba stron: 224
Recenzja