Jak vaří šéfkuchaři - Všechno, co jste kdy chtěli vědět o vaření (czeski)
Popis produktu
Autor książki Stuart Farrimond jest przekonany, że przy gotowaniu nie raz zadajecie sobie pytania, jakie są podstawowe procedury i techniki prowadzące do doskonałego jedzenia, która z rad jest właściwa, dlaczego coś działa, a coś innego nie, jak zapobiec wpadkom w kuchni lub jak naprawić błąd, który po prostu czasem się przytrafi… Wystarczy pytać, a autor odpowie na ponad 160 najczęściej zadawanych pytań i wyjaśni zawiłości związane z gotowaniem na podstawie najnowszych wyników badań. Wnioski naukowe przełożył na sensowne i praktyczne odpowiedzi, pisane zrozumiale, przejrzyście i z lekkością. Bierze na tapetę mięso, ryby i owoce morza, jajka i produkty mleczne, ryż, zboża i makaron, warzywa, owoce, orzechy i nasiona, zioła, przyprawy, oleje i dodatki smakowe, pieczenie i słodkości… Jeśli dzięki jego książce zrozumiecie pewne prawa rządzące żywnością i gotowaniem, będziecie gotować jak szefowie kuchni! Macie wyjątkową okazję podnieść swoje umiejętności kulinarne na wyższy poziom i zmienić sposób, w jaki gotujecie, bo uwierzcie lub nie, nawyki często są po prostu utrwalonymi błędami. „Moim celem jest, abyście lepiej rozumieli żywność i gotowanie z perspektywy nauk przyrodniczych, a jednocześnie chciałbym pomóc wam spojrzeć pod pokrywkę inaczej i lepiej wykorzystywać wasze twórcze zdolności.”
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl