Labužníkovy historky (czeski)
Popis produktu
Do czeskiej kuchni przeniknęły gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino lub carpaccio. Jednak kto z nas wie, kiedy, gdzie i jak powstały te potrawy? Czy była to przypadkowość czy doskonałe kunszt kucharza? Autor zbiera opowieści smakosza jako cenne świadectwa tego, że jedzenie i picie są nierozerwalną częścią kultury. Wiele popularnych dań - naleśniki, bliny z kawiorem, imam bajildi, svíčková Stroganoff czy sos beszamel - ma bardzo ciekawe historie i warto je poznać. W końcu powinniśmy wiedzieć, co jemy.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl