Zlatá klasika / Recepty prověřené časem (czeski)
Popis produktu
Złota klasyka - to przepisy na potrawy, które cieszą się w naszym kraju największą popularnością i uważamy je za nierozłączną część kuchni czeskiej. Nadal są to w większości najlepsze z czeskiej klasyki, ale zawarłem też klasyczne przepisy, które z radością zaadaptowaliśmy podczas podróży do Grecji, Chorwacji, Włoch, Azji czy Ameryki i przyjęliśmy za własne. Znajdziesz w niej na przykład przepisy na uwielbianą przez wszystkich pieczoną kaczkę, wieprzowe wróble, kotlety, segedyn, pieczeń rzymską, svíčkovą, wołowe policzki, bułeczki z waniliowym kremem, knedle z makiem, ale także burgera, spaghetti aglio olio, spaghetti carbonara, Kung pao, kurczaka Tikka, ćevapčići, łososia z remuladą, serbskie risotto, włoskie risotto, fish & chips, carpaccio, sałatkę grecką, sałatkę cezar, tzatziki, caprese... i wszystko, na co właśnie masz ochotę. Zawsze mówiłem, że bliżej mi do bycia pionierem klasyki niż innowatorem i za wszelką cenę twórcą czegoś, co już dawno zostało odkryte. Tak jest do dzisiaj i przez te lata w gastronomii dobrze wiem, które potrawy z menu znikają pierwsze. Gdy powstawała książka, mieliśmy na uwadze przede wszystkim to, aby była prosta w orientacji i stylu prezentacji. Jest jednoznacznie ukierunkowana na domowe gotowanie i tradycyjne metody, gdzie najważniejsze jest, jak to smakuje. Jest realistyczna i wykonalna.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl