Jak vaříme u Matěje (czeski)
Popis produktu
Pierwsza książka kucharska szefa kuchni Jana Punčocháře z przepisami jego restauracji U Matěje, którą znajdziesz w malowniczym miejscu wśród wysokich kasztanów na praskiej Hanspaulce. Jan Punčochář wraz ze swoim zespołem gotuje tradycyjną i nowoczesną czesko-austriacką kuchnię, łącząc ją z pięknymi winami i czeskim piwem, tak jak to przystało na prawdziwą czeską gospodę. ***** Przepisy w książce kucharskiej odzwierciedlają menu restauracji U Matěje według pór roku. Zupy, przystawki, dania główne i desery z sezonowych składników są wzbogacone o wskazówki samego szefa kuchni. Dzięki atrakcyjnym zdjęciom możesz zajrzeć bezpośrednio do kuchni restauracyjnej. Nie brakuje także ulubionych evergreenów restauracji U Matěje, takich jak cielęcy pająk z sosem grzybowo-koperkowym, karpie frytki, zupa flaczkowa czy karmelowe jajko. ***** Większość potraw przygotujesz z powszechnie dostępnych składników, przepisy są łatwo zrozumiałe i poradzi sobie z nimi każdy, kogo pasjonuje gotowanie i chce nauczyć się tradycyjnych i nowocześniejszych metod znanych czeskich i austriackich dań. Ale aby nie było to tylko wokół tej kuchni, w książce znajduje się także kilka przepisów inspirowanych aktualnymi trendami, na przykład marynowany łosoś w soku z kiszonej kapusty lub terrina z kaczych wątróbek foie gras. Wisienką na torcie są w książce wskazówki dotyczące łączenia win, które nieodłącznie należą do czesko-austriackiej kuchni. ***** Spróbuj przygotować ulubione potrawy, którymi słynie restauracja U Matěje, i poznaj, jak gotuje się u Matěje!
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl