Księga mięsa

Księga mięsa
-28%

Sugerowana cena   59,90 zł

Zaoszczędzisz 17,07 zł
Sugerowana cena 59,90 zł

Zaoszczędzisz: 17,07 zł

42.83 sugerowana cena 59,90 zł

wysyłka 1 do 2 tygodni

wysyłka 1 do 2 tygodni

13,00 zł
13,00 zł

Autor:
Wydawca: Olesiejuk
ISBN: 978-83-7844-611-8
Rok wydania: 2017
Język: POL
Oprawa: twarda
Liczba stron: 240

Lepiej rzadziej, ale dobrze!

Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść?

Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny.

Z pewnością przydatne będą tez informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując nasze smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów - od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji - dowodzi, że z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny i jagnięciny można przyrządzić o wiele więcej niż tylko sznycle, bitki i gulasz!