Łódzka kuchnia regionalna. Lodz regional cuisine

Łódzka kuchnia regionalna. Lodz regional cuisine
-37%

Sugerowana cena   39,90 zł

Zaoszczędzisz 14,66 zł
Sugerowana cena 39,90 zł

Zaoszczędzisz: 14,66 zł

25.24 sugerowana cena 39,90 zł

wysyłka za 2-3 dni

wysyłka za 2-3 dni

14,01 zł
13,00 zł

Autor:
Wydawca: Księży Młyn Dom Wydawniczy
ISBN: 978-83-7729-368-3
Rok wydania: 2017
Język: POL
Oprawa: twarda
Liczba stron: 64

Przy zakupie otrzymacie te dwa piękne prezenty

Zakładka Kolekcjonerska - Alpy 1. W zamówieniu od 1 egzemplarza

Trzy Kolory: Biały 2. W zamówieniu od 3 egzemplarza

Kuchnia regionu łódzkiegoto wyjątkowa książka kucharska poświęcona tradycjom kulinarnym województwa łódzkiego. Autorki Łódzkiej kuchni czterech kultur zapraszają na kolejną wyprawę po smakach regionu. Tym razem wyruszają poza granice ziemi obiecanej - do miasteczek i wsi, w których na co dzień pielęgnuje się kulinarne dziedzictwo, produkując i wytwarzając tradycyjne przysmaki w sposób niezmieniony od dziesięcioleci.Poznajcie regionalne produkty, z których słynie województwo łódzkie, i zobaczcie, jak niezwykłe potrawy można z nich przygotować. Pomogą w tym szefowie kuchni najlepszych restauracji w regionie, którzy z produktów często zapomnianych lub pomijanych w codziennym gotowaniu przyrządzili dania, które skradną wasze podniebienia. Sprawdźcie, jak wspaniale może smakować prosta wodzianka, dowiedzcie się, czym jest trzepka i przekonajcie się, że nawet zwykły chrzan może stać się gwiazdą obiadu.Książka prezentuje blisko 30 przepisów na dania przyrządzone z produktów wytwarzanych tradycyjnie w województwie łódzkim. To nowoczesne, ciekawe propozycje, które pozwolą wam na nowo odkryć kulinarne bogactwo regionu.