RAMEN ZUPA SZCZĘŚCIA I MIŁOŚCI

RAMEN ZUPA SZCZĘŚCIA I MIŁOŚCI
-31%
Autor: TOVE NILSSON

Sugerowana cena   39,99 zł

Zaoszczędzisz 12,34 zł
Sugerowana cena 39,99 zł

Zaoszczędzisz: 12,34 zł

27.65 sugerowana cena 39,99 zł

wysyłka 1 do 2 tygodni

wysyłka 1 do 2 tygodni

13,00 zł
13,00 zł

Autor:
Wydawca: Prószyński Media
ISBN: 978-83-8169-177-2
Rok wydania: 2019
Język: POL
Oprawa: twarda
Liczba stron: 152

Ramen to obok sushi największy kulinarny towar eksportowy Japonii, który od lat robi furorę na całym świecie. Niewiele dań jest równie uzależniających jak ramen, a różnorodnych połączeń smakowych - od tych najprostszych do najbardziej złożonych - możesz doświadczyć zarówno w zapyziałym barze w Tokio, jak i najmodniejszej knajpie w Los Angeles. Na początek dostajesz dużą miskę wypełnioną po brzegi parującym bulionem, gotowanym nawet przez 48 godzin. Bulion ma wyjątkowo intensywny smak od suszonych grzybów, alg, miso i płatków suszonej ryby oraz cudownie gładką powierzchnię z widocznymi kropelkami tłuszczu. W głębokiej misce znajdują się zwinięte nitki cienkiego, sprężystego makaronu, pływają marynowane w sosie sojowym jajka i inne dodatki. Bierzesz pierwszy łyk i… wpadasz po uszy! Na Ramen składa się kilkadziesiąt przepisów, w których kluczową rolę odgrywają domowej roboty bulion i makaron ramen, ale znajdziesz tutaj również dania takie jak soba, udon, gyoza, okonomiyaki i tempura. Tove Nilsson jest szefową kuchni i dziennikarką kulinarną. Nie ustaje w poszukiwaniach idealnego ramenu i najlepszego makaronu. Jest również autorką książek Soda, lemonad & snacks (Soda, lemoniada i przekąski 2014) i Ägg (Jajka, 2015).