Popis produktu
Dobra pizza to magia. Dzieje się coś nieopisanego i cudownego, gdy połączysz ciasto, pomidory i ser, a następnie upieczesz je do roztopionej perfekcji. W tej długo oczekiwanej książce kucharskiej Ken Forkish - właściciel ukochanej restauracji Ken's Artisan Pizza w Portland w stanie Oregon; laureat nagród James Beard i IACP za książkę Flour Water Salt Yeast; i jeden z najbardziej zaufanych autorytetów w dziedzinie pieczenia w kraju - udowadnia, że znakomita pizza jest w zasięgu ręki każdego domowego kucharza. Elementy pizzy rozkładają na części każdy krok procesu przygotowywania pizzy: od wyboru ciasta, przez formowanie placka, po dobór serów i dodatków odpowiednich do kuchni domowej. Forkish proponuje ponad tuzin różnych przepisów na ciasto - ciasta na ten sam dzień (Saturday dough), które można przygotować rano, by upiec pizzę tego samego wieczora; ciasta na zakwasie z naturalnie fermentującym starterem; a nawet ciasto bezglutenowe - z których każde daje najlepszą, najdoskonalszą teksturalnie skórkę, jaką kiedykolwiek zrobiłeś w domu. Jego jasne, fachowe instrukcje sprawią, że będziesz formować placki i wkładać je na łopatę do pizzy z pewnością profesjonalnego pizzaiolo. A jego innowacyjne, sezonowe pomysły na dodatki zaskoczą i zachwycą każdego miłośnika pizzy - i zainspirują cię do tworzenia własnych, charakterystycznych placków, dokładnie takich, jak lubisz.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl