BrainMax LAUF Protein, nativní syrovátkový protein, 1000 g
Popis produktu
Wyśmienity smak i doskonały skład wyniosą Cię w kosmos! LAUF PROTEIN!
Lauf protein składa się w 50% z natywnego koncentratu i w 50% z natywnego izolatu. W koncentracie znajdują się immunoglobuliny, laktoferyna i inne substancje korzystne dla naszego organizmu. Izolat zapewnia wysoką zawartość białka. Połączenie tych składników dało białko bardzo dobrze przyswajalne przez organizm, które jest odpowiednie do wspierania zdrowia i uzupełniania białka z najwyższej jakości źródła! Jego jakość, strawność i czystość nie mają sobie równych.
Natywne białko z mleka krów wypasanych na wolności
Niedenaturowane natywne białko serwatkowe jest pozyskiwane na zimno bezpośrednio zświeżego mleka krów wypasanych na łąkach i karmionych trawą, które pochodzi z kontrolowanego europejskiego chowu. W przeciwieństwie do zwykłych protein, mleko przechodzi tylko jedną delikatną pasteryzację (zwykle pasteryzuje się je dwukrotnie). Proces mikrofiltracji przebiega w bardzo niskiej temperaturze (do 10°C), przy której białko zachowuje immunoglobuliny i enzymy. Jest lepiej strawne, dobrze się wchłania i przede wszystkim ma lepszą wykorzystalność zawartych białek. Dzięki delikatnej i bezpośredniej metodzie przetwarzania ze świeżego mleka nie są naruszone wiązania między aminokwasami i ogólnie w białku występuje wyższe stężenie aminokwasów, zwłaszcza anabolicznego leucyny.
Różnica między natywnym białkiem serwatkowym a zwykłym „serowym” białkiem serwatkowym
Natywne białko serwatkowe jest wytwarzane na zimno bezpośrednio ze świeżego mleka od krów wypasanych na łąkach i karmionych trawą. Z kolei „serowe” białko serwatkowe jest produkowane z sera, a dokładniej z produktu ubocznego powstającego przy produkcji sera - serwatki. Zwykłe białko serwatkowe jest więc w porównaniu z natywnym bardziej przetworzoną żywnością, a w procesie produkcji dochodzi do degradacji aminokwasów i korzystnych substancji, ponieważ mleko najpierw musi być pasteryzowane przez podgrzewanie, następnie przy wyższych temperaturach wytwarza się ser, a w końcowej fazie produkcji serwatka pozyskana z sera jest ponownie podgrzewana, aby uzyskać białko serwatkowe. Natomiast w przypadku natywnego białka dochodzi tylko do jednej pasteryzacji na początku, podczas przetwarzania mleka, a następnie przez filtrację bezpośrednio z mleka, delikatnie w niskich temperaturach otrzymuje się natywne białko serwatkowe bez degradacji wrażliwych wiązań między aminokwasami. Końcowym produktem jest białko wyjątkowo wysokiej jakości, czyste i bardzo dobrze przyswajalne oraz strawne dla organizmu. Natywne białko charakteryzuje się wyższą koncentracją aminokwasów (7 g BCAA na porcję) i substancji korzystnych dla organizmu (laktoferyna, immunoglobuliny). Natywne białko to kawior wśród protein. Badania pokazują, że natywne białko serwatkowe zwiększa stężenie aminokwasów we krwi bardziej niż zwykłe białko serwatkowe lub mleko, co w uproszczeniu może wydłużyć czas budowania mięśni w organizmie
Delikatna produkcja białka z natywnej serwatki
Jednym z powodów, dla których natywna serwatka ma tak dobre wyniki pod względem zawartości i przyswajalności białek, jest proces produkcji. W przypadku białka z natywnej serwatki białko jest pasteryzowane tylko raz, podczas gdy w białku serwatkowym dwa razy. Może to prowadzić do denaturacji (utraty wartości) białek, a dodatkowo produkcja natywnego białka serwatkowego przebiega procesem mikrofiltracjina zimno (temperatura do 10°C). Można więc powiedzieć, że produkcja natywnego białka serwatkowego jest na tyle delikatna, że białko zachowuje ilość białek i wyższe stężenie aminokwasów.
DIAAS - wskaźnik jakości białek
Nieważne tylko zawartość białka, ale także strawność aminokwasów to istotny parametr, którym warto się zainteresować. Natywne białko serwatkowe wypada w tym rankingu DIAAS (digestible indispensable amino acid score) znakomicie. Jest to ocena białek na podstawie wchłanialności i strawności aminokwasów. Innymi słowy, określa jakość białka z perspektywy jego przyswajalności w organizmie. Natywna serwatka zajmuje czołowe miejsca w ocenie DIAAS.
Natywne białko serwatkowe
Pod pojęciem natywne białko można sobie wyobrazić proces produkcyjny, w którym serwatka i mleko są oddzielane, bez wcześniejszego oddzielania w celu produkcji innych produktów, takich jak sery. W innych procesach produkcyjnych białka często są traktowane jako produkt uboczny przetwarzania mleka, podczas gdy natywne białko serwatkowe jest samodzielnym produktem, który powstaje jako pierwszy z mleka.
Najwyższej jakości rodzaj białka na rynku
W przeciwieństwie do zwykłej serwatki, natywne białko pozyskiwane jest bezpośrednio z mleka na zimno, co zwiększa jego strawność i wykorzystanie białek. Słowo „natywne” odnosi się do procesu, w którym serwatka i mleko są oddzielane bez wcześniejszego wydzielania surowca do produkcji innych wyrobów mlecznych, jak ma to miejsce przy zwykłych proteinach. Delikatna metoda obróbki wpływa również na spektrum aminokwasów - natywne białko serwatkowe zawiera do 16% więcej anabolicznego leucyny i prawie 40% więcej cystyny. W każdej miarce znajdziesz26 g białka. Natywne białko zawiera naturalnie bardzo bogate spektrum aminokwasów. Każdy aminokwas pełni w organizmie specyficzną funkcję; same z siebie działają tylko częściowo, ale razem są znacznie silniejsze!
Lauf Protein
Performance Protein
Dla kogo jest odpowiedni
Dla profesjonalnych sportowców, aktywnych fizycznie mężczyzn i kobiet oraz tych, którzy potrzebują uzupełnić białko.
Dla wszystkich, którzy potrzebują uzupełnić białko w ciągu dnia, wzmocnić odporność, zdrowie jelit i stawów.
Forma natywnej serwatkiy
Połączenie natywnego koncentratu i izolatu serwatkowego.
Natywny koncentrat serwatkowy
Słodzony
Liście stewii
Liście stewii
Pochodzenie mleka
Litwa
Holandia
Białko
26 g
26 g
Węglowodany w 1 porcji (35 g)
2,7 g
1,8 g
Tłuszcze w 1 porcji (35 g)
0,5 g
2,1 g
Laktoza
Niższa zawartość laktozy
Wyższa zawartość laktozy
Różnica między LAUF Protein a Performance Protein
LAUF i Performance zawierają natywne białko najwyższej jakości. Różnica polega jednak na tym, że LAUF zawiera 100% natywnego białka w postaci izolatu i koncentratu w stosunku 1:1. Z kolei Performance zawiera natywne białko serwatkowe w 62% oraz 26% kolagenu, dodatkowo wzbogacone o colostrum i olej kokosowy. LAUF protein oferuje bogatsze spektrum aminokwasów, zwłaszcza anabolicznego leucyny, ponieważ zawiera 100% natywnego białka serwatkowego. LAUF jest bardziej ukierunkowany na uzupełnianie białka nie tylko dla wydajności sportowej i wzrostu mięśni, podczas gdy Performance ma szersze zastosowanie dla odporności, jelit i treningu.
Dlaczego warto wybierać LAUF protein z natywnej serwatki?
- Pochodzi delikatnie z świeżego mleka od krów wypasanych na łąkach i karmionych trawą.
- Wyższe stężenie aminokwasów (7 g BCAA na porcję).
- Najwyższa możliwa jakość, czystość, strawność i biodostępność.
- Aminokwasy w nienaruszonych wiązaniach dla lepszego wykorzystania w organizmie.
- Wyższe stężenie leucyny wspierające budowę mięśni.
- Zachowanie immunoglobulin i laktoferyny.
- Serwatka w swojej naturalnej formie, tak jak w mleku.
- 26 g białka na porcję.
- Dosładzane naturalnym słodzikiem stewią, który nie szkodzi mikrobiocie jelitowej.
Wysoka zawartość aminokwasów
Natywna serwatka jest bogata w aminokwasy. Jest szczególnie charakterystyczna wysoką zawartością leucyny i cystyny. Leucyna stymuluje proces proteosyntezy - proces, podczas którego z aminokwasów powstają białka. Dzięki leucynie proces ten jest znacznie szybszy. Drugim aminokwasem jest cystyna, która jest prekursorem glutationu, jednego z najsilniejszych antyoksydantów w organizmie. Te aminokwasy są dla nas bardzo ważne, ponieważ uczestniczą w budowie masy mięśniowej i regeneracji. Jednocześnie są bardzo wrażliwe i podatne na działanie wysokiej temperatury. Dzięki delikatnemu przetwarzaniu natywna serwatka jest bogata w oba te aminokwasy, co czyni ją wartościowym źródłem białka nie tylko po treningu.
Natywne białko dla mężczyzn i kobiet
Lauf protein nie jest przeznaczony tylko dla mężczyzn. Białka są bowiem kamieniem węgielnym naszych mięśni, niezależnie od poziomu aktywności. Są także częścią każdej komórki, działają jako receptory i ponadto są ważnym elementem odporności. Natywne białko serwatkowe zachowuje również substancje zwane laktoferynami i immunoglobulinami. To białka produkowane przez nasz układ odpornościowy w celu zwalczania infekcji. Odpowiadają za szybsze reakcje układu odpornościowego, ponieważ uważnie monitorują potencjalnie szkodliwe substancje.
Doskonaly smak bez cukrów i sztucznych słodzików
Przyjemnie słodkawy smak białka zawdzięczamy liściom stewii. Roślina ta jest aż 300 razy słodsza od cukru, nie zawiera kalorii i dodatkowo nie podnosi poziomu cukru we krwi. Co ważne, w przeciwieństwie do sztucznych słodzików nie ma negatywnego wpływu na mikrobiom jelitowy. Dla bardziej kremowej konsystencji użyliśmy nasion rośliny guar, które zawierają udział błonnika sprzyjającego zdrowiu jelit i utrzymaniu poczucia sytości.
Pora porcja wysokiej jakości białka
Wymieszaj 1 miarkę (35 g) z 200 ml wody lub mleka. Białko możesz także dodać do owsianej kaszy na śniadanie lub smoothing. Mając na względzie dzienne spożycie białka, stosuj 1-3 porcje dziennie.
Dane żywieniowe i skład - LAUF Protein - Karmel
Wielkość porcji: 35 g (1 miarka)
Opakowanie zawiera 28 porcji.
Na 100 g
na 35 g
Wartość energetyczna
1364 kJ / 326 kcal
477 kJ / 114 kcal
Tłuszcze
0,16 g
0,06 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,00 g
0,00 g
Węglowodany
7,90 g
2,77 g
- w tym cukry
7,90 g
2,76 g
Błonnik
1,70 g
0,60 g
Białko
74,01 g
25,90 g
Sól
0,53 g
0,19 g
Skład: (45 %) natywny koncentrat białka serwatkowego, (45 %) natywny izolat białka serwatkowego, naturalny aromat, środek zagęszczający: guma guar, słodzik: glikozydy stewiolowe. Minimalny termin przydatności na opakowaniu. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu i nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Udział aminokwasów - LAUF Protein - Karmel
Wielkość porcji: 35 g (1 miarka)
Opakowanie zawiera 28 porcji.
%
na 35 g
Kwas glutaminowy
15,55
4,97 g
Leucyna
11,05
3,53 g
Kwas asparaginowy
10,18
3,26 g
Lizyna
9,25
2,96 g
Isoleucyna
4,96
1,58 g
Walina
4,50
1,44 g
Treonina
4,26
1,36 g
Alanina
4,08
1,30 g
Prolina
4,08
1,30 g
Seryna
3,86
1,23 g
Tyrozyna
3,45
1,10 g
Fenyloalanina
3,42
1,09 g
Cystyna
2,78
0,89 g
Arginina
2,17
0,69 g
Metionina
2,02
0,65 g
Trytfofan
1,93
0,62 g
Histydyna
1,87
0,60 g
Glicyna
1,73%
0,55 g
Dane żywieniowe i skład - LAUF Protein - Czekolada
Wielkość porcji: 35 g (1 miarka)
Opakowanie zawiera 28 porcji.
Na 100 g
na 35 g
Wartość energetyczna
1431 kJ / 342 kcal
502 kJ / 120 kcal
Tłuszcze
1,41 g
0,49 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,73 g
0,26 g
Węglowodany
8,42 g
2,95 g
- w tym cukry
7,71 g
2,70 g
Błonnik
3,47 g
1,22 g
Białko
73,27 g
25,64 g
Sól
0,52 g
0,18 g
Skład: (44 %) natywny koncentrat białka serwatkowego, (44 %) natywny izolat białka serwatkowego, kakao*, naturalny aromat, środek zagęszczający: guma guar, słodzik: glikozydy stewiolowe. *z rolnictwa ekologicznego. Minimalny termin przydatności na opakowaniu. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu i nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Udział aminokwasów - LAUF Protein - Czekolada
Wielkość porcji: 35 g (1 miarka)
Opakowanie zawiera 28 porcji.
%
na 35 g
Kwas glutaminowy
15,55
4,82 g
Leucyna
11,05
3,42 g
Kwas asparaginowy
10,18
3,15 g
Lizyna
9,25
2,96 g
Isoleucyna
4,96
2,87 g
Walina
4,50
1,39 g
Treonina
4,26
1,32 g
Alanina
4,08
1,26 g
Prolina
4,08
1,26 g
Seryna
3,86
1,20 g
Tyrozyna
3,45
1,07 g
Fenyloalanina
3,42
1,06 g
Cystyna
2,78
0,86 g
Arginina
2,17
0,67 g
Metionina
2,02
0,62 g
Trytfofan
1,93
0,60 g
Histydyna
1,87
0,58 g
Glicyna
1,73
0,53 g
Dane żywieniowe i skład - LAUF Protein - Wanilia
Wielkość porcji: 35 g (1 miarka)
Opakowanie zawiera 28 porcji.
Na 100 g
na 35 g
Wartość energetyczna
1410 kJ / 337 kcal
494 kJ / 118 kcal
Tłuszcze
0,16 g
0,06 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,00 g
0,00 g
Węglowodany
8,16 g
2,86 g
- w tym cukry
8,15 g
2,85 g
Błonnik
1,70 g
0,60 g
Białko
76,41 g
26,74 g
Sól
0,55 g
0,19 g
Skład: (47 %) natywny koncentrat białka serwatkowego, (47 %) natywny izolat białka serwatkowego, naturalny aromat, środek zagęszczający: guma guar, słodzik: glikozydy stewiolowe. Minimalny termin przydatności na opakowaniu. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu i nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Udział aminokwasów - LAUF Protein - Wanilia
Wielkość porcji: 35 g (1 miarka)
Opakowanie zawiera 28 porcji.
%
na 35 g
Kwas glutaminowy
15,55
5,11 g
Leucyna
11,05
3,63 g
Kwas asparaginowy
10,18
3,35 g
Lizyna
9,25
3,04 g
Isoleucyna
4,96
1,63 g
Walina
4,50
1,48 g
Treonina
4,26
1,40 g
Alanina
4,08
1,34 g
Prolina
4,08
1,34 g
Seryna
3,86
1,27 g
Tyrozyna
3,45
1,12 g
Fenyloalanina
3,42
0,91 g
Cystyna
2,78
0,71 g
Arginina
2,17
0,66 g
Metionina
2,02
0,63 g
Trytfofan
1,93
0,62 g
Histydyna
1,87
0,61 g
Glicyna
1,73
0,57 g
Dane żywieniowe i skład - LAUF Protein - Orzechy ziemne w czekoladzie
Wielkość porcji: 35 g (1 miarka)
Opakowanie zawiera 28 porcji.
Na 100 g
na 35 g
Wartość energetyczna
1435 kJ / 343 kcal
502 kJ / 120 kcal
Tłuszcze
2,30 g
0,80 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,89 g
0,31 g
Węglowodany
9,61 g
3,36 g
- w tym cukry
7,52 g
2,63 g
Błonnik
5,26 g
1,84 g
Białko
69,52 g
24,33 g
Sól
0,48 g
0,17 g
Skład: (40 %) natywny izolat białka serwatkowego, (40 %) natywny koncentrat białka serwatkowego, kakao*, (6 %) proszek orzechowy o obniżonej zawartości tłuszczu, naturalny aromat, środek zagęszczający: guma guar (błonnik), słodzik: glikozydy stewiolowe. *z rolnictwa ekologicznego. Minimalny termin przydatności podany na opakowaniu.
Udział aminokwasów - LAUF Protein - Orzechy ziemne w czekoladzie
Wielkość porcji: 35 g (1 miarka)
Opakowanie zawiera 28 porcji.
%
na 35 g
Kwas glutaminowy
15,55
4,38 g
Leucyna
11,05
3,11 g
Kwas asparaginowy
10,18
2,86 g
Lizyna
9,25
2,61 g
Isoleucyna
4,96
1,39 g
Walina
4,50
1,26 g
Treonina
4,26
1,20 g
Alanina
4,08
1,15 g
Prolina
4,08
1,15 g
Seryna
3,86
1,09 g
Tyrozyna
3,45
0,97 g
Fenyloalanina
3,42
0,96 g
Cystyna
2,78
0,78 g
Arginina
2,17
0,61 g
Metionina
2,02
0,56 g
Trytfofan
1,93
0,55 g
Histydyna
1,87
0,53 g
Glicyna
1,73
0,48 g
Dane żywieniowe i skład - LAUF Protein - Bułeczka cynamonowa
Wielkość porcji: 35 g (1 miarka)
Opakowanie zawiera 28 porcji.
Na 100 g
na 35 g
Wartość energetyczna
1368 kJ / 327 kcal
481 kJ / 115 kcal
Tłuszcze
0,17 g
0,06 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,01 g
0,00 g
Węglowodany
8,33 g
2,92 g
- w tym cukry
7,76 g
2,71 g
Błonnik
3,55 g
1,24 g
Białko
72,82 g
25,49 g
Sól
0,53 g
0,18 g
Skład: (45 %) natywny izolat białka serwatkowego, (45 %) natywny koncentrat białka serwatkowego, naturalny aromat, (3 %) cynamon*, środek zagęszczający: guma guar* (błonnik), emulgator: lecytyna słonecznikowa, słodzik: glikozydy stewiolowe. *z rolnictwa ekologicznego. Minimalny termin przydatności podany na opakowaniu.
Udział aminokwasów - LAUF Protein - Bułeczka cynamonowa
Wielkość porcji: 35 g (1 miarka)
Opakowanie zawiera 28 porcji.
%
na 35 g
Kwas glutaminowy
15,55
4,89 g
Leucyna
11,05
3,47 g
Kwas asparaginowy
10,18
3,19 g
Lizyna
9,25
2,91 g
Isoleucyna
4,96
1,55 g
Walina
4,50
1,41 g
Treonina
4,26
1,34 g
Alanina
4,08
1,28 g
Prolina
4,08
1,28 g
Seryna
3,86
1,23 g
Tyrozyna
3,45
1,08 g
Fenyloalanina
3,42
1,07 g
Cystyna
2,78
0,87 g
Arginina
2,17
0,68 g
Metionina
2,02
0,63 g
Trytfofan
1,93
0,61 g
Histydyna
1,87
0,59 g
Glicyna
1,73
0,54 g
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl