Popis produktu
Wyśmienity smak i perfekcyjne składniki wyniosą Cię w kosmos! LAUF PROTEIN!
Lauf protein składa się w 50% z natywnego koncentratu i w 50% z natywnego izolatu. W koncentracie znajdują się immunoglobuliny, laktoferyna i inne substancje korzystne dla naszego organizmu. Izolat natomiast zapewnia wysoki udział białka. Połączenie dało dla organizmu bardzo dobrze przyswajalne białko, które jest odpowiednie do wspierania zdrowia oraz uzupełniania białka z najwyższej jakości źródła! Jego jakość, strawność i czystość nie mają konkurencji.
Natywne białko mleczne od krów wypasanych na wolnym wybiegu
Niedenaturowane natywne białko serwatkowe jest pozyskiwane na zimno bezpośrednio zświeżego mleka krów wypasanych na pastwiskach i karmionych trawą, które pochodzi z kontrolowanej europejskiej hodowli. W przeciwieństwie do zwykłych protein mleko przechodzi tylko jedną delikatną pasteryzację (zwykle pasteryzuje się 2x). Proces mikrofiltracji odbywa się w bardzo niskiej temperaturze (do 10°C), podczas której białko zachowuje immunoglobuliny i enzymy. Jest lepiej strawne, dobrze się wchłania i przede wszystkim ma lepszą wykorzystalność zawartych białek. Dzięki delikatnej i bezpośredniej metodzie przetwarzania ze świeżego mleka nie są zaburzone wiązania między aminokwasami, a ogólnie w białku występuje wyższe stężenie aminokwasów, szczególnie proanabolicznego leucyny.
Różnica między natywnym białkiem serwatkowym a zwykłym „serowym” białkiem serwatkowym
Natywne białko serwatkowe jest wytwarzane na zimno bezpośrednio ze świeżego mleka od krów wypasanych na łąkach i karmionych trawą. Natomiast „serowe” białko serwatkowe powstaje z sera, dokładniej z produktu ubocznego powstającego przy produkcji sera, czyli serwatki. Zwykłe białko serwatkowe jest więc w porównaniu do natywnego bardziej przetworzoną żywnością i w procesie produkcji dochodzi do degradacji aminokwasów i korzystnych substancji, ponieważ najpierw mleko musi być poddane pasteryzacji poprzez ogrzewanie, następnie przy wyższych temperaturach wytwarzany jest ser, a w ostatniej fazie produkcji serwatka pozyskana z sera jest ponownie podgrzewana, aby wyprodukować białko serwatkowe. Natomiast w przypadku natywnego białka dochodzi tylko do jednej pasteryzacji na początku podczas przetwarzania mleka, a następnie przez filtrację bezpośrednio z mleka delikatnie w niskich temperaturach pozyskuje się natywne białko serwatkowe bez degradacji kruchych wiązań między aminokwasami. Końcowym produktem jest wyjątkowo wysokiej jakości, czyste i dla organizmu bardzo dobrze przyswajalne oraz strawne białko. Natywne białko charakteryzuje się wyższym stężeniem aminokwasów (7 g BCAA na porcję) i substancji korzystnych dla organizmu (laktoferyna, immunoglobulina). Natywne białko to kawior wśród protein. Badania pokazują, że natywne białko serwatkowe zwiększa stężenie aminokwasów we krwi bardziej niż zwykłe białko serwatkowe lub mleko, co w uproszczeniu może wydłużyć czas budowy mięśni w organizmie.
Delikatna produkcja białka z natywnej serwatki
Jednym z powodów, dla których natywna serwatka jest tak dobra pod względem zawartości i przyswajalności białek, jest proces produkcyjny. W produkcji białka z natywnej serwatki dokonuje się pasteryzacji tylko raz, podczas gdy w przypadku białka serwatkowego dwa razy. Może to prowadzić do denaturacji (utraty wartości) białek, a ponadto produkcja natywnego białka serwatkowego odbywa się procesem mikrofiltracjina zimno (temperatura do 10°C). Mówiąc prościej, produkcja natywnego białka serwatkowego jest na tyle delikatna, że dzięki temu białko zachowuje ilość białek i wyższe stężenie aminokwasów.
DIAAS - wskaźnik jakości białek
Nie tylko zawartość białka, ale także strawność aminokwasów jest ważnym parametrem, którym warto się interesować. Natywne białko serwatkowe wypada w tym ocenianiu DIAAS (digestible indispensable amino acid score) świetnie. Jest to ocena białek na podstawie ich wchłanialności i strawności aminokwasów. Innymi słowy - jak wysokiej jakości jest białko pod względem przyswajalności w organizmie. Natywna serwatka zajmuje czołowe miejsca w ocenie DIAAS.
Natywne białko serwatkowe
Pod pojęciem natywne białko można wyobrazić sobie proces produkcji, w którym serwatka i mleko są oddzielane bez wcześniejszego rozdzielania w celu wytworzenia innych produktów, takich jak sery. Podczas gdy w innych procesach produkcyjnych białka są traktowane jako ostatni element do wykorzystania z mleka, natywne białko serwatkowe jest samodzielnym produktem, który powstaje jako pierwszy z mleka.
Najwyższy rodzaj białka na rynku
W przeciwieństwie do zwykłej serwatki, natywne białko pozyskiwane jest bezpośrednio z mleka na zimno, co zwiększa jego strawność i wykorzystanie białek. Słowo „natywne” odnosi się do procesu, w którym serwatka i mleko są oddzielane bez uprzedniego rozdziału w celu produkcji innych wyrobów mlecznych, jak to ma miejsce przy zwykłych białkach. Delikatne przetwarzanie wpływa również na profil aminokwasowy, dzięki czemu natywne białko serwatkowe zawiera do 16% więcej proanabolicznego leucyny i prawie 40% więcej cystyny. W każdej miarce znajdziesz26 g białka. Natywne białko naturalnie zawiera bardzo zróżnicowane spektrum aminokwasów. Każdy aminokwas ma w organizmie swoją specyficzną funkcję; pojedynczo działają jednak tylko połowicznie, razem są znacznie silniejsze!
Lauf Protein
Performance Protein
Dla kogo jest odpowiedni
Dla zawodowych sportowców, fizycznie aktywnych mężczyzn i kobiet oraz tych, którzy potrzebują uzupełnić białko.
Dla wszystkich, którzy potrzebują uzupełnić białko w ciągu dnia, wzmocnić odporność, zdrowie jelit i stawów.
Forma natywnej serwatki
Kombinacja natywnego koncentratu serwatkowego i izolatu.
Natywny koncentrat serwatkowy
Słodzone
Liście stewii
Liście stewii
Pochodzenie mleka
Litwa
Holandia
Białko
26 g
26 g
Węglowodany w 1 porcji (35 g)
2,7 g
1,8 g
Tłuszcze w 1 porcji (35 g)
0,5 g
2,1 g
Laktoza
Niższa zawartość laktozy
Wyższa zawartość laktozy
Różnica między LAUF Protein a Performance Protein
LAUF i Performance protein zawierają natywne białko najwyższej jakości. Różnica polega jednak na tym, że LAUF zawiera 100% natywnego białka w postaci izolatu i koncentratu w proporcji 1:1. Natomiast Performance zawiera natywne białko serwatkowe w 62% oraz 26% kolagenu, dodatkowo jest wzbogacony o colostrum i olej kokosowy. LAUF protein zawiera bogatsze spektrum aminokwasów, zwłaszcza proanabolicznego leucyny, ponieważ zawiera 100% natywnego białka serwatkowego. LAUF jest bardziej ukierunkowany na uzupełnianie białka nie tylko dla wydajności sportowej i wzrostu mięśni, podczas gdy Performance ma szersze zastosowanie dla odporności, jelit, ale także treningu.
Dlaczego wybierać LAUF protein z natywnej serwatki?
- Pozyskany delikatnie ze świeżego mleka od krów wypasanych na wolnym wybiegu karmionych trawą.
- Wyższe stężenie aminokwasów (7 g BCAA na porcję).
- Najwyższa jakość, czystość, strawność i biodostępność.
- Aminokwasy w nienaruszonych wiązaniach dla lepszej wykorzystalności w organizmie.
- Wyższe stężenie leucyny wspierające budowę mięśni.
- Zachowanie immunoglobulin i laktoferyny.
- Serwatka w swojej naturalnej postaci jak w mleku.
- 26 g białka na porcję.
- Słodzone naturalnym słodzikiem stewią, która nie szkodzi mikrobiomie jelitowemu.
Wysoka zawartość aminokwasów
Natywna serwatka jest bogata w aminokwasy. Jest szczególnie charakterystyczna wysoką zawartością leucyny i cystyny. Leucyna stymuluje proces proteosyntezy - proces, podczas którego z aminokwasów powstają białka. Dzięki leucynie ten proces jest znacznie szybszy. Drugim aminokwasem jest cystyna, która jest prekursorem glutationu, jednego z najsilniejszych antyoksydantów w organizmie. Te aminokwasy są dla nas bardzo ważne, ponieważ uczestniczą w budowie masy mięśniowej i regeneracji. Jednocześnie są bardzo kruche i wrażliwe na temperaturę. Dzięki delikatnemu przetwarzaniu natywna serwatka jest bogata w oba aminokwasy i dlatego stanowi wartościowe źródło białka nie tylko po treningu.
Natywne białko dla mężczyzn i kobiet
Lauf protein nie jest przeznaczony tylko dla mężczyzn. Białka są bowiem fundamentem naszych mięśni, niezależnie od poziomu aktywności. Są też częścią każdej komórki, gdzie działają jako receptory i są ważnym elementem odporności. Natywne białko serwatkowe zachowuje także substancje zwane laktoferynami i immunoglobulinami. Są to białka produkowane przez nasz układ odpornościowy w celu zwalczania infekcji. Odpowiadają za
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl