Popis produktu
Podręcznik przeznaczony jest dla uczniów pierwszej do trzeciej klasy szkół zawodowych kształcących w zawodzie Kucharz. Tekst nauczania przedstawia całościowy przegląd podstawowych surowców niezbędnych do przygotowywania potraw i napojów. Jest podzielony zgodnie z obowiązującymi podstawami programowymi i dostarcza podstawowej wiedzy z zakresu nauki o żywieniu. Zawiera podstawowe informacje o składzie produktów spożywczych oraz znaczeniu poszczególnych składników i surowców dla żywienia człowieka. Podręcznik zawiera rozdziały zatytułowane Ziemniaki, Warzywa, Owoce, Jaja, Tłuszcze, Cukier, Napoje, Mięso rzeźne oraz szczegółowo opisuje poszczególne rodzaje mięsa. Na końcu tekstu uczeń zostaje poinformowany o zasadach prawidłowego żywienia, różnych poglądach na temat żywienia, zasadach higieny oraz systemie żywienia dietetycznego
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl