Popis produktu
Opis:
Ziemia do zielonych ziół nadaje się do wysiewu i uprawy wielu gatunków ziół - zarówno w donicach (truhlíkach) w mieszkaniach lub w ogrodach zimowych przez cały rok, jak i na grządkach (lub na loggiach i balkonach) w okresie wegetacyjnym. Ziemia jest wytworzona poprzez sortowanie, kruszenie i mieszanie torfu substratowego, ogrodniczego i kompostowego oraz torfu „białego”, mineralnego nawozu wieloskładnikowego z mikroelementami oraz drobno zmielonego wapienia dolomitowego.
Zalety:
Nadaje się do wysiewu i doprowadzania do wzrostu wielu gatunków zielonych ziół. Zalecamy uprawę np.: pietruszki naciowej i korzeniowej na zielone części, szczypiorku, cebulki na zielone części, majeranku, koperku, rzeżuchy, bazylii prawdziwej, lubczyku lekarskiego, oregano pospolitego, rozmarynu lekarskiego, mięty pieprzowej. Ewentualnie innych gatunków roślin w celu wzbogacenia potraw w witaminy, błonnik oraz ich aromatyzowania i właściwości lecznicze, zwłaszcza w okresie zimowym.
Zastosowanie:
Przy przygotowywaniu ziemi do wysiewu i uprawy w pojemnikach wymieszaj około 1/3 zwykłej ziemi z ogrodowych grządek z 2/3 substratu. Na grządkę przygotowywaną do uprawy równomiernie rozprowadź substrat na wysokość około 4 - 5 cm i dobrze wmieszaj w górne 10 - 15 cm warstwy próchniczne. Do tak przygotowanych mieszanin następnie wysiewaj lub wysadzaj uprawiane rośliny. Jeśli dostęp do porcji ornicy jest dla Ciebie utrudniony, użyj do uprawy samego substratu. W takim przypadku zwróć szczególną uwagę na ilość i regularność podlewania.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl