Profesjonalny kurs kuchni wegetariańskiej ponad pół tysiąca fotografii z podstawowymi zasadami i najlepszymi przepisami.
Książka składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni wegetariańskiej: zbożu, warzywom, tofu i seitan, ziarnom oleistym. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów.
Rzecz niezwykle oryginalna, wszystkie składniki i etapy przygotowywania potraw są sfotografowane z góry: w ten sposób łatwo można zorientować się czego będziemy potrzebować do przyrządzenia dań, bez zagłębiania się w treść przepisu. To wspaniała, bogato ilustrowana (ponad 500 zdjęć) książka kucharska przeznaczona nie tylko dla wegetarian, ale także dla wszystkich tych, którzy pragną odkryć nowy i zaskakujący urok smacznej i przede wszystkim zdrowej kuchni.
Odbiorcy:
- pasjonaci kuchni wegetariańskiej, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności, i tym samym urozmaicić i ubogacić repertuar swojej kuchni,
- wszyscy, których pasją jest zdrowe gotowanie, i ci, którzy dotychczas obawiali się spróbować swoich sił w kuchni.
- Wydawnictwo: Jedność
- Kod:
- Rok wydania: 2015
- Język: Polski
- Oprawa: Miękka
- Liczba stron: 224
- Kategoria: Kuchnia Diety
- Szerokość opakowania: 19.5 cm
- Wysokość opakowania: 24 cm
- Głębokość opakowania: 1.7 cm
- Waga: 735 g
Recenzja