Výživa dialyzovaných pacientů (czeski)
Popis produktu
Książka dostarcza pacjentom informacji o niewydolności nerek, możliwościach jej leczenia i żywieniu pacjentów dializowanych. Zawiera rozdziały o anatomii i fizjologii nerek, o chorobach, które mogą prowadzić do niewydolności nerek, możliwościach leczenia chorób nerek i niewydolności nerek, w tym dializie i przeszczepie nerek. W kolejnych rozdziałach szczegółowo omówiono problematykę poszczególnych składników odżywczych w żywności, w tym ich zastosowanie u pacjentów dializowanych. Następne rozdziały poświęcone są zmianom, które zachodzą w przypadku, gdy pacjent jest skierowany na leczenie dializacyjne - diecie, żywności odpowiedniej i nieodpowiedniej, ich obróbce technologicznej, planowaniu jadłospisu, doświadczeniom pacjentów, żywieniu przy szczególnych okazjach. W ostatniej części podano przepisy odpowiednie dla pacjentów dializowanych.
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl