Průvodce světem fermentace podle Farmhouse Culture (czeski)
Popis produktu
Sfermentowane potrawy zawierające żywe kultury są popularne i cenione zarówno za swoje wyraziste i wielowarstwowe smaki, jak i dzięki bardzo pozytywnemu wpływowi na zdrowie układu trawiennego oraz wsparcie ogólnej odporności. Poznaj tysiącletnią historię fermentacji. Do tej pory nie istniała książka, która omawiałaby ten temat z głęboką wiedzą, a jednocześnie w sposób przystępny i interesujący. Przewodnik po świecie fermentacji według Farmhouse Culture spełnia te wymagania z łatwością. Jego autorzy, Kathryn Lukas i Shane Peterson, są uznanymi ekspertami w dziedzinie fermentacji. Zapoznają czytelników z jej tysiącletnią historią, szczegółowo omówią korzyści zdrowotne fermentowanych produktów oraz wszystkie kwestie dotyczące bezpieczeństwa i higieny ich przygotowania i przechowywania. Podręcznik, który powinien posiadać każdy domowy fermentator. Głównym elementem książki jest starannie wybrany zbiór 100 przepisów na przygotowanie kiszonej kapusty, szybko fermentowanych i fermentowanych w własnym soku warzyw i kimchi, pikantnych sosów chili, fermentowanych owoców i galaretek owocowych, kombuczy, a nawet alkoholowych cydrów i miodów pitnych. To po prostu podręcznik, który powinien mieć każdy domowy fermentator - znajdzie w nim wiele praktycznych informacji nie tylko ten, kto dopiero zaczyna przygodę z fermentacją i myśli o swojej pierwszej porcji kiszonych warzyw, ale także ten, kto od lat produkuje potrawy lub napoje tą naturalną metodą.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl