Bezpieczne i smaczne potrawy na cały dzień dla chorych na cukrzycę typu 2 i ich rodzin. Inspiracje kulinarne dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.
\nJak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – od wielu lat pracująca ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i estetycznie podane.\nW książce znajdziesz:\n• przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,\n• przepisy na potrawy wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,\n• propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut, oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,\n• wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność, \n• porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,\n• wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.\nDorota Drozd jest członkiem Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Europejskiej Fundacji Pielęgniarek Diabetologicznych, pielęgniarką o specjalizacji diabetologicznej, edukatorem diabetologicznym i psychodietetykiem. Opiekuje się osobami chorymi na cukrzycę w Poradni Diabetologicznej Polikliniki Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego Nr 1 w Lublinie. Jest autorką książek Insulinooporność, Kuchnia świata dla diabetyków, Cukrzyca. Jak z nią żyć, wydanych przez Wydawnictwo RM, oraz licznych
\n ukryj opis- Wydawnictwo: RM
- Kod:
- Rok wydania: 2021
- Język: Polski
- Oprawa: Miękka
- Liczba stron: 160
- Szerokość opakowania: 235 cm
- Wysokość opakowania: 165 cm
Recenzja