Atlas chutí Čech, Moravy a Slezska - Regionální kuchařka (czeski)
Drugi gatunekWarianty produktu
Popis produktu
Każdy krajowy region ma przepisy, które są wyjątkowe. Czeskie knedliki z jagodowym sosem, kyselo z Podkarkonosza, wołowy gulasz z Walaszy, ornamentalne ciasta chodzkie, smażone szparagi z południowych Moraw lub patenty z powidłami z głogu ze Słowacka. Domowe jedzenie jest w porównaniu z restauracyjnym bardziej osobiste, związane z konkretnymi ludźmi i historiami. Opiera się na powszechnie dostępnych i lokalnych składnikach i zwykle nie wymaga skomplikowanych procedur. ***************** Poznaj smakowy miejscopis Czech, Moraw i Śląska: * 13 rozdziałów według krajowych regionów etnograficznych wraz z przedstawieniem podstawowych składników * 135 przepisów na zupy, dania główne i słodkości, potrawy codzienne i świąteczne * 40 wskazówek na wycieczki przyrodnicze i kulinarne doznania wraz z mapami * 13 wciąż żywych tradycji regionalnych z Valašska, Slovácka, Brna, Haná, Śląska, Podkarkonosza, Horácka, Polabí, Pragi, Południowych Czech, Szumawy, Chodska i Sudetów.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl