Sous vide pro každého (czeski)
Popis produktu
Lisa Fetterman jest zapracowaną dyrektorką firmy i jednocześnie mamą dwójki małych dzieci. W swojej drugiej książce Sous vide dla każdego pokazuje eleganckie rozwiązanie zagadki, jak w środku wymagającego tygodnia pracy zapewnić rodzinie wysokiej jakości, a jeśli to możliwe ciepłą kolację.
Poznaj technologię gotowania sous vide
Lisa przedstawia niemal magiczną technologię gotowania sous vide, którą można jednak bardzo prosto wykorzystać także poza luksusowymi restauracjami. Za pomocą zanurzeniowego cyrkulatora sous vide przeznaczonego do użytku w zwykłych domowych warunkach możemy bez wysiłku i przy minimalnym zaangażowaniu czasowym przygotować domowe „półprodukty”, z których w ciągu tygodnia, korzystając z jednego z wielu szybkich przepisów, w kilka minut stworzymy wyśmienite danie.
Świetny pomocnik przy przygotowywaniu każdego posiłku
W poszczególnych tematycznie skoncentrowanych rozdziałach książka najpierw przedstawia tzw. master recipe, czyli podstawowy sposób przygotowania danej surowej składnik metodą sous vide, po którym następuje kilka przepisów pobocznych wykorzystujących te „domowe półprodukty” jako bazę do kompletnego dania. Dzięki gotowaniu w kąpieli wodnej możemy więc bez wysiłku i ryzyka niepowodzenia przygotować na przykład Szparagi Benedict, Pijane kluski, Marokańską miskę z quinoą, Czekoladowy parfait z malinami czy Doskonałe lody-sandwich. Sous vide dla każdego będzie świetnym pomocą przy przygotowywaniu każdego posiłku!
Kup razem
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl