Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni.
Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności.
ukryj opis- Wydawnictwo: WSiP
- Kod:
- Rok wydania: 2014
- Język: Polski
- Oprawa: Broszura
- Liczba stron: 248
- Kategoria: Sensacja Thriller
- Szerokość opakowania: 17 cm
- Wysokość opakowania: 24 cm
- Głębokość opakowania: 1 cm
- Waga: 374 g
Recenzja