W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące produkcji wyrobów cukierniczych. Wskazano najczęściej występujące wady gotowych produktów i półproduktów oraz błędy do nich prowadzące.Karty pracy zawierają bogactwo zadań praktycznych,...
przeczytaj całość
W części teoretycznej pracowni skrótowo przypomniano wiadomości dotyczące produkcji wyrobów cukierniczych. Wskazano najczęściej występujące wady gotowych produktów i półproduktów oraz błędy do nich prowadzące.Karty pracy zawierają bogactwo zadań praktycznych, które uczeń może wykonać w pracowni szkolnej.Wiele zadań doskonale nadaje się również do ćwiczeń w warunkach domowych.Podsumowanie kończące każdą kartę pracy zmusza do oceny otrzymanego wyboru. Pojawiające się w podsumowaniach pytania rozwijają umiejętności kreatywnego i krytycznego myślenia.Publikacja pomaga nabrać biegłości w produkowaniu wyrobów cukierniczych, która jest niezbędna, aby zdać część praktyczną egzaminu.
ukryj opis
Recenzja