Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodzie . Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych.
Publikacja koncentruje się na takich efektach kształcenia jak: racjonalne gospodarowanie surowcami i odpadami, rozpoznawanie instalacji i urządzeń w zakładach gastronomicznych, postępowanie zgodnie z instrukcjami obsługi.
Dla przyszłych kucharzy i techników żywienia bardzo przydatne będą wzory dokumentacji zgodnej z systemem HACCP stosowanej w zakładach gastronomicznych. Atutem publikacji jest też bogaty materiał uzupełniający, którego znajomość będzie pomocna podczas egzaminu praktycznego.
Rysunki ułatwiają zrozumienie trudniejszych zagadnień i prezentują oznaczenia stosowane w gastronomii.
ukryj opis- Wydawnictwo: WSiP
- Kod:
- Rok wydania: 2017
- Język: Polski
- Oprawa: Broszura
- Liczba stron: 168
- Szerokość opakowania: 17 cm
- Wysokość opakowania: 24 cm
- Głębokość opakowania: 0.8 cm
- Waga: 247 g
Recenzja