Popis produktu
Podręcznik przeznaczony do nauczania w szkołach zawodowych jest adresowany do uczniów ze specjalnymi potrzebami, a w szczególności do uczniów z lekkim upośledzeniem umysłowym. Obejmuje materiał wszystkich trzech roczników zawodu. Celem podręcznika jest przekazanie uczniom wiedzy teoretycznej potrzebnej do przygotowania surowców oraz wytwarzania potraw z tych surowców zgodnie z najnowszymi poznaniami o żywieniu i żywności oraz o sposobach przetwarzania żywności pod względem technologicznym, ekonomicznym i technicznym. Obejmuje następujące tematy: wstępne przygotowanie surowców, podstawowe sposoby obróbki cieplnej potraw, zupy, dodatki i uzupełnienia do dań głównych, potrawy bezmięsne, sosy, przygotowanie różnych rodzajów mięsa, kuchnia zimna, desery, lody, sałatki, napoje, żywienie dietetyczne, kuchnie zagraniczne, półprodukty. Podręcznik ilustrowała Renáta Pilzová.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl