Popis produktu
Rabarbar to piękna, przezimowująca bylina wieloletnia, której ogonki liściowe wykorzystywane są jako warzywo znane pod nazwą rabarbar. Sadzi się go wczesną wiosną, gdy roślina znajduje się w stanie spoczynku, w rozstawie 90 x 90 cm. Przy sadzeniu sadzonka powinna być umieszczona 5 cm pod powierzchnią gleby. Rabarbar zbiera się od wiosny do początku lata ruchem okrężnym ku górze, przez okres pięciu i więcej lat. Ogonki spożywa się po obróbce cieplnej; stosuje się je przy przygotowywaniu różnych rodzajów ciast i wypieków, a także sosów, owocowych zup i knedli, dżemów czy kompotów.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl