Quinoa červená BIO 500 g Wolfberry
Popis produktu
Komosa ryżowa czerwona pochodzi z Ameryki Południowej, gdzie uprawiana jest na wysokości 4 000 m n.p.m. Tradycyjnie przez tysiąclecia obok ziemniaków i kukurydzy należała tam do najważniejszych produktów spożywczych. Tak jak Aztekowie używali nasion chia w swoich rytuałach, tak Inkowie używali komosy podczas swoich obrzędów. W naszych warunkach jest doskonałą alternatywą dla ryżu lub kuskusu.
Komosa, podobnie jak ryż, wyróżnia się bardzo prostym przygotowaniem. Jest lekko strawna, nie powoduje wzdęć i nie zawiera glutenu, więc mogą ją spożywać osoby cierpiące na celiakię. Czerwona komosa jest bardziej jędrna i chrupiąca w smaku niż biała i świetnie nadaje się jako dodatek do mięs, na słodko lub po prostu z warzywami.
W porównaniu z popularnymi zbożami komosa wyróżnia się szerokim spektrum pierwiastków śladowych, witamin, a także ponad 14% białka i 7% błonnika. Zawarte białka są podobne do soi, dlatego komosa jest często wybierana przez wegan i wegetarian.
Wolfberry BIO Komosa ryżowa czerwona jest w jakości BIO. Gotuje się ją podobnie jak ryż w proporcji 1:2 części wody. Po około 15 minutach otrzymasz doskonałą podstawę o lekko orzechowym smaku i nieco chrupiącej strukturze. Można jej używać jako dodatku do potraw, zagęszczać zupy, mieszać z sałatkami, zapiekać z warzywami lub robić z niej kotlety. Twojej wyobraźni nie stawia się granic.
Wartości odżywcze w 100 g Energia: 1539 kJ / 368 kcal; Tłuszcze: 6,1 g - w tym nasycone 0,7 g; Węglowodany: 57 g - w tym cukry 1,3 g; Błonnik: 7 g;
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje producenta
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl