Vysoko spracovaní ľudia (słowacki)
Popis produktu
Książka o zjawisku wysoko przetworzonych produktów spożywczych, które obecnie stanowią większość naszej codziennej diety. Lekarz i badacz Chris van Tulleken w przystępny sposób wyjaśnia, jak laboratoryjne mieszanki trafiły na nasze talerze, dlaczego je tak lubimy i co robią z naszym ciałem (to znacznie więcej niż tylko przyrost masy), zdrowiem, społeczeństwem i planetą. Mamy prawo znać szerszy kontekst dotyczący naszego jedzenia, a autor przedstawia go w książce. Nie znajdziesz w niej nakazów ani zakazów, lecz wiele faktów naukowych, ustaleń i wyników eksperymentów. Wyrusz w podróż odkrywczą po świecie przemysłu spożywczego i naszego odżywiania. Chris van Tulleken jest specjalistą chorób zakaźnych w londyńskim szpitalu specjalizującym się w medycynie tropikalnej. Studiował na Uniwersytecie Oksfordzkim, a doktorat (PhD) z wirusologii molekularnej uzyskał na University College w Londynie, gdzie również wykłada jako docent. W swoich badaniach koncentruje się na wpływie korporacji na zdrowie ludzi, zwłaszcza w kontekście żywienia dzieci, i współpracuje z UNICEF oraz Światową Organizacją Zdrowia.
- Mogłoby Cię również zainteresować
- Inne książki autora
- Inne pozycje wydawcy
- Ostatnio obejrzane
Podobní autoři
Księga odwiedzin
Współpraca hurtowa
Jeśli macie Państwo interesujący asortyment, prosimy o kontakt z naszym działem handlowym. Oferujemy atrakcyjne warunki, szybkie płatności i długoletnią współpracę.
hurtownie@megaksiazki.pl